Design falburkolat, kreatív ötletek
Dekoráció, diy ötletek,  Hálószoba,  Lakberendezés,  Nappali

Falfelületek kreatívan

fa installáció falra
Forrás

A helyiség összes határoló falát vagy csak egy meghatározott falszakaszt számos technikával tehetünk egyedivé. A kívánt hangulatot egyszerűbb vagy bonyolultabb felújítással érhetjük el, többféle eljárás használatával igazán különleges végeredményt kaphatunk. Bemutatom, hogy milyen lehetőségek vannak egy falfelület átalakítására és meglátod majd, hogy a szoba megtelik élettel!

Vannak aki a fehér falra esküsznek, vagy egy halvány, pasztell árnyalatú, semleges falfestésre illetve tapétára. Valóban működhet, ha a szoba berendezési tárgyai nagyon hangsúlyos színvilágúak vagy épp több mintás bútor is van a szobában. Ha gyakran váltogatjuk a kiegészítőket és textileket elkerülhetjük az unalmas, semleges hangulatot. Ám ha csupa semleges színű bútorunk van (amit nem szeretnénk áthuzatni) és a kiegészítőket se cserélgetnénk folyton, akkor hogyan frissítsük fel a szobát?

Változtassunk a falakon! Legyen egyedi! Olyan,a mit akár kevés pénzből is meg lehet oldani, akár házilag is. Válogass a különböző technikák közül és találd meg a legjobban otthonodhoz illőt!

 

Falfestés ötletesen

Válassz egy merész színt, nem csak a vaníliasárga és a mentazöld létezik! Lehet több színű vagy csíkos, márványozott hatású vagy mintás. Szivacsolásos technikával házilag is készíthetünk márványos hatást, stencilező sablonnal mintákat készíthetünk. Manapság ismét reneszánszukat élik a mintafestő hengerek, szakboltokban modern mintákat is fellelhetünk. A fal előkészítésekor használt egyedi gletteléssel strukturált felületeket alkothatunk, amit utológosan lefestve emelhetünk ki még jobban. Bátortalanabbak vagy időhiányban szenvedőknek a színes falimatricázást ajánlanám (gyerekszobába szinte kötelező:) !

Vízfestés hatás a falon
Forrás
Forrás
Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

Modern tapétázás

A teljes szobát a földtől a mennyezetig betapétázások kora lejárt, de a tapéta, mint anyag újra előtérbe került. Legyen az papír alapú vagy selyem, használjuk bátran egy fal kiemelésére – legyen ez a központi látványeleme a helyiségnek, míg körben a többi falat fessük a tapétán is megtalálható kiegészítő színre. Ilyen esetben akár nagymintás vagy tarka tapétát is nyugodtan használhatunk.

Kő és fa falburkolatok

Régen a fa lambéria és a tégla burkolat hódított, ma már a rusztikusabb vagy modernebb felületképzésű kő vagy kőhatású burkolat az elterjedtebb. A lakkozott vagy színre festett lambériát előszeretettel használtak ferde síkú tetőtéri helyiségekben, de újabban a népszerű gipszkartont alkalmazzák helyette.
Ha kőburkolaton gondolkodunk, egy szabályt mindig tartsunk szem előtt: A kevesebb néha több! Fullasztó érzést válthat ki a túl nagy felületen használt kőburkolat. Inkább kisebb falszakaszon vagy ötletes mintázatban jelenjen meg.

Forrás
Forrás
Forrás
Forrás

 

 

 

 

 

 

 

 

Textil a falon?

Múzeumokban biztosan mindenki látott már egész falakat betöltő goblein műveket, esetleg történeteket ábrázoló faliszőnyeget. Modern kori megfelelője lehet a táblákban felrögzített textil elem, amivel játékos vagy épp meghitt hatásokat érhetünk el. Hálószobában az ágytámla helyett vagy gondolatbeli meghosszabbításaként kiváló látványelem!

 

Neked melyik a kedvenced? Melyik használnád a nappaliban és melyiket a hálószobában? Mondd el te milyen hatást látnál viszont szívesen a falakon?

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük