húsvéti dekoráció kezmuvesotthon.hu
Dekoráció, diy ötletek

Húsvéti papírmozaik dekoráció

Nem bonyolult, nem kellenek extra hozzávalók, olcsó és mutatós húsvéti dekoráció következik, amit akár kisgyerekekkel is el lehet készíteni. Az ablakra rögzítve, amikor átsüt rajta a nap különleges fényjátékot ad, akár csak egy igazi üvegmozaik. Nézd meg a videót, hogyan készült!

Így készült a húsvéti dekoráció:

 

 

 

húsvéti dekoráció szükséges eszközök

 

 

 

  • áttetsző (transzparent) papírok többféle színben
  • vastagabb színespapír
  • iratlefűző fólia
  • papírragasztó stift
  • olló, szike/sniccer
  • ceruza, radír
  • kétoldalas ragasztó

 

húsvéti dekoráció házilag

 

 

 

 

Az egymás kezét fogó nyuszis húsvéti dekoráció úgy készült, hogy félbe hajtottam a vastag színes papírt és az egyik felére felrajzoltam a mintát. Ollóval körbevágtam a dupla papírt, vigyázva, hogy a kezeket és a lábakat ne vágjam ketté. Így kihajtva máris ott volt a két nyuszi.

Ezután felrajzoltam a belső vonalakat, amiket szikével vágtam ki a belső részből. Egyik kezemmel lefelé nyomtam a papírt, hogy nehogy elcsússzanak a rétegek és pontosan illeszkedjenek.

Amikor készen volt a két nyuszi kivágott kontúrja, akkor az átlátszó irattartó fóliát az összehajtott nyuszik közé tettem és körbevágtam. A fóliát kettéhajtva készen állt a mozaik alap a ragasztásra.

A transzparent papírokból 1 cm-es csíkokat vágtam, amiket aztán 1×1 cm-es négyzetekre vágtam fel. A fóliára a papírmozaik elemeket ragasztó stift segítségével rögzítettem, random módon elhelyezve a lapocskákat. Figyeltem arra, hogy ne maradjon ki befedetlen terület, ezért időnként a lámpafény felé tartottam és ahol kicsi rést láttam, leragasztottam egy színes négyzettel. A színek átfedése nagyon jól mutat megvilágítva, az erősebb színű papíroktól sem kell félni, nagyon jól néznek ki!

Amikor befejeztem a mozaiklapok ragasztását a ragasztó stifttel rögzítettem a fóliához a nyuszik kontúrját. Száradás után kétoldalas ragasztót tettem a fólia sima felére és így tettem fel az ablakra. A fóliáról az ünnep elmúltával könnyen lejön majd a ragasztó, ezért jövőre is újra díszítheti ez a húsvéti dekoráció az ablakot!

 

húsvéti dekoráció diy

 

 

 

 

  • Expressz ötlet: a húsvéti mintavilág egyszerűbb formáiból is elkészíthető, ha gyorsabban szeretnél végezni. Egy tojásforma kivágása, vagy egy répa már tényleg nem ördöngősség.
  • Üvegmozaik készítésekor már teszteltem, hogy miként változik a végeredmény attól függően, hogy milyen formájú mozaik lapokat használok. Próbáld ki te is háromszög és trapéz formákkal is!
  • Ha az ablakon kívülről is fontos, hogy jól mutasson, akkor ne feledd el duplán kivágni a formát és a másodikat a fólia hátoldalára is ragaszd fel. Ehhez akár eltérő színű papírokat is választhatsz, így más lesz kintről és más lesz bentről a végső látvány.

 

Érdekelne még több csináld magad dekoráció? Nézd meg a többi kreatív ötletet is!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük