gyerekszoba dekoráció dekorgumi
Dekoráció, diy ötletek,  Gyerekszoba

Sokoldalú gyerekszoba dekoráció saját kezűleg

 

 

Nem szeretem a haszontalan tárgyakat, próbálom elkerülni őket. De a hasznos, sőt, sokoldalúan felhasználható eszközöket és dekorációkat imádom! Igyekszem mindig ilyeneket alkotni, így született meg a  sokoldalú gyerekszoba dekoráció ötlete, amit szerintem bárki könnyedén elkészíthet saját kezűleg és amivel garantáltan sikere lesz a gyermekek körében. Nézd meg, hogyan készült és milyen más funkciókat is találhatsz neki a gyerekszobán kívül!

Ismét az egyszerűen kezelhető és olcsó alapanyaggal dolgoztam, mint a Tavaszi abalakdekorációknál. Ez a sokszínű és változatosan felhasználható anyag a dekorgumi lap. Jól alakítható, ezért a gyerekszoba legkedveltebb mesefiguráit is könnyedén megformázhatjuk belőle. Pille könnyű, ezért bárhová felragasztható, anélkül, hogy erősebb ragasztó alkalmazásával elcsúfítanánk a falakat vagy a bútorokat. Pehely súlya jól jön majd a konyhai és fürdőszobai felhasználásához is.

 

De hogyan kerül a gyerekszoba dekoráció a konyhába és a fürdőszobába?

dekorgumi gyerekszoba dekoráció
Dekorgumi autó variációk

Úgy, hogy a mesefigurák és egyéb vidám gyerek motívumok új felhasználási lehetőséget kapnak. Változtatás nélkül egyből kiváló fürdőjátékot kapunk a kész dekorgumi dekorációból, amit a fürdőszoba csempére egy kis víz segítségével feltapaszthatnak a gyerekek fürdés közben. A nem túl nagy figurák akár napokig is fennragadnak, de lehet hogy már másnap áthelyezi az új gazdája ezeket a kreativitást és fantáziát serkentő puha játékokat.

Ha pedig kicsi mágneslapokat ragasztunk a dekorgumi hátsó felére, akkor a konyhában hűtőmágnesként használhatjuk (és rögzíthetjük vele csemeténk legújabb rajzait)

 

Lássuk milyen eszközök kellenek hozzá és hogyan készül a gyerekszoba dekoráció:

 

 

 

gyerekszoba dekoráció szükséges eszközök

 

 

 

  • színes dekorgumi lapok (sima hátoldallal vagy öntapadós hátoldallal)
  • szike/sniccer, éles olló
  • pillanatragasztó
  • mágnes
  • filctoll
  • mozgó szemek

 

dekorgumi gyerekszoba dekoráció

 

 

 

 

Csak a fantáziánk szabhat határ annak, hogy milyen figurát készítünk a dekorgumiból. Fiús gyerekszobába a kocsiktól kezdve, mesehősök, különféle járművek és szerszámok a sláger minták. Lány szobába pedig a virágok, kedves állatok és a népszerű hercegnők a legkedveltebb sablon minták.

Amikor szabad kézzel rajzoljuk fel a mintát a dekorgumi lapra, akkor puha ceruzával “előkarcolhatjuk” a vonalakat. Ha viszont át szeretnénk másolni egy mintát, akkor vagy egy kivágott mintát rajzolunk körbe filccel vagy tegyünk a minta alá indigót és erősen nyomjuk rá a ceruzát, hogy jól látszódjanak a vonalak a dekorgumi lapon.

Ha előrajzoltuk a minta, akkor tegyünk a dekorgumi lap alá egy kemény vágódeszkát és kezdjünk neki a kivágásnak. Határozott kézzel, lassan húzzuk a szikét a vonalak mentén, vigyázva nehogy túlszaladjunk. Ha valahol igazítani szeretnénk egy jó éles ollóval utólag még levághatunk belőle.

 

dekorgumi gyerekszoba dekoráció
Rendőrautó ragasztás előtt
dekorgumi gyerekszoba dekoráció
Dekorgumi cirkuszi kocsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dekorgumi gyerekszoba dekoráció

 

 

 

 

  • Mindig éles eszközt használjunk, mert  a vágási vonalakon csak egyszer mehetünk végig, különben a vágás széle csúnya lesz. Az utólagos igazítástól néha “kirojtosodik” a széle.
  • A fürdőszobában ha nem szeretnénk, hogy eluralkodjon a káosz a kád körül, akkor lyukacsos hálóban gyűjthetjük össze az elkészített dekorgumi figurákat.
  • Az öntapadós dekorgumi lapokat használjuk a felső színes rétegnél, és akkor még csak a ragasztással sem kell bajlódni, csak lehúzni a fóliát és az alsó, háttérhez illeszteni. A túllógó részeket utólag ollóval levághatjuk.

 

gyerekszoba dekoráció dekorgumi inspiráció

 

 

 

 

dekorgumi gyerekszoba dekoráció
Dekorgumi dekoráció fürdőszobában, konyhában és gyerekszobában

 

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük