Lakberendezés

Ingatlan hirdetések más szemmel

Új ingatlan vásárlása előtt állóknak természetesen a hol, mekkora és mennyiért a legfontosabb kérdés. Ezen felül viszont még rengeteg szempontot érdemes figyelembe venni az ingatlan hirdetések böngészésekor. Megmutatom mire figyelj!

A lakás beosztása megfelelő e? Ha olyan lakást vagy házat keresünk, ami amúgy is felújítandó nem nagy szívfájdalom falakat áthelyezni, amennyiben az statikailag lehetséges. Költséges megoldás lehet, de a vételárba belekalkulálható. Vigyázzunk, mert könnyű lehet elhúzni előttünk a mézes madzagot azzal, hogy „ugyan csak egy szoba van, de a nagy nappaliból leválasztható egy második”. De vajon nem lesz használhatatlanul kicsi az új szoba? Megéri beáldozni értékes négyzetmétereket a nappaliból?

Milyenek a fényviszonyok? Csalóka lehet egy fotó, amit teljes díszkivilágítással fotóztak, pedig láthatóan kicsi az ablak és egy nagy fa áll előtte.

Az alaprajz és a fotók nem egyeznek. Lehet, hogy régi az alaprajz és azóta átépítésre került sor. De lehet, hogy egy kisebb helyiséget nagyobbnak mutatnak a valóságnál (könnyű úgy fotózni. Ha feltűnően ferdék a falak és a bútorok, az mindenképp gyanús!)

Milyen a fűtési rendszer, a szigetelés, a nyílászárók állapota? Milyen beépített bútorok  vannak és mit hagynak itt a régi lakók? A meglévő burkolatok minőségiek, illenek a mi stílusunkhoz? Mikor volt utoljára festés? Ha pont most, vajon nem próbálnak e valamilyen problémát elrejteni vele? (pl vizesedés, beázás, penészfoltok)

Végezetül pedig, mitől lenne számunkra otthonos és egyedi? Van e valami extra építészeti elem vagy megoldás, ami beindítja a fantáziánkat?

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük