rozsa dekoracio post
Dekoráció, diy ötletek

Rózsa dekoráció szalvétából

Egyszerűen elkészíthető és nagyon mutatós ez a rózsa dekoráció. Igazi üde és nyárias hangulatot teremt, mintha csak most szedtük volna a virágokat a kertben. A rózsa hajtogatás szalvétából igazán gyerekjáték, gyorsan elkészül és fillérekbe kerül. Készíthetünk koszorút, csokrot, gömb formát vagy bármilyen más kompozíciót. A részletes leírás mellett videóban is megmutatom hogyan készült ez a rózsa dekoráció.

 

diy rózsa dekoráció szükséges eszközök

 

 

 

 

 • többrétegű színes szalvétarózsa dekoráció szalvétából
 • olló
 • tű, cérna
 • ragasztó
 • filctoll
 • kartonpapír
 • szatén szalag vagy damil

 

 

diy rózsa dekoráció

 

 

 

1. A rózsa dekoráció elkészítéséhez válasszunk háromféle pasztell színű többrétegű szalvétát. A szalvétát hajtsuk félbe és a filccel húzzunk egy felezővonalat a közepére.Az így kapott két négyzet közepét jelöljük meg és szabad kézzel rajzoljunk két kört (nem számít, ha nem tökéletes a kör, de akár egy kerek vizes poharat is körbe rajzolhatunk)

2. Fűzzünk cérnát a tűbe, a végére tegyünk csomót. Mindegy milyen színű cérnát használunk, nem fog látszani. Pár öltésre lesz csak szükség, mely elegendő ahhoz, hogy összetartsa a szalvéta szirmokat (egy „x” megteszi). Majd vágjuk le a maradék cérnát és ismételjük meg a másik körnél. Ha kész a levarrott közepű kör, akkor vágjuk körbe a filcvonal mentén.

 

rózsa dekoráció diy

 

3. Válasszuk szét a szalvéta felső réteget és ezt a vékony hártyát igazgassuk felfelé, a tövénél szorosabbra fogva. Jöhet a következő 2-3 vékony szalvéta hártya, ezeket is igazítsuk a középső szirom köré felfelé. Haladjunk így tovább 2-3 hártyánként, amíg el nem fogy a szalvéta korongunk. Közben folyamatosan igazgassuk, finoman gyűrjük össze a szirmokat, hogy minél életszerűbb rózsafejet kapjunk.

 

diy rózsa dekoráció hajtogatás

 

4. Kartonból vágjunk ki egy 25 cm átmérőjű kört, aminek a közepét távolítsuk el. Egy kb 5-8 cm-es karima maradjon körben, amire a virágfejeket felragaszthatjuk. Készítsünk 30-35 db virágfejet, attól függően mennyire tömött koszorút szeretnénk. A különböző színű virágfejeket harmonikusan váltogatva ragasszuk fel őket kartonra. A kimaradt lyukakat töltsük ki a maradék rózsákkal. A rózsa dekoráció végső simításaként ragaszthatunk rá lepkét, leveleket vagy egyéb dekorációt. A felfüggesztéshez kössünk rá szalagot vagy damil zsinórt.

 

rózsa dekoráció virágfej

 

 

rózsa dekoráció hajtogatás

 

 

 

 • Egy darab szalvétából 2 db tömött rózsafejet, vagy 4 db kisebb rózsafejet lehet készíteni. A ritkásabb szirmú virágfejnél a szalvétát nem kell félbe hajtani.
 • Ha esetleg a kör kivágásakor a filc vonala rajta maradt a kivágott korongon, akkor ollóval utólagosan levághatjuk, vagy a felső szalvéta réteg levágásával eltűntethetjük.
 • Különleges hatást érhetünk el, ha a kész rózsafej szirmainak végét színes filccel vékonyan beszínezzük. Ehhez csupán csak annyit kell tenni, hogy a szorosan összefogott rózsafej szirmainak éléhez érintjük a filcet és vékony vonalat húzúnk.

 

2 hozzászólás

  • Kert Noémi

   Köszönöm:) Pedig soká tartott míg összeállt az ötlet, mert eleinte nem koszorúban gondolkodtam és majd egy hónapig pihent a polcon a sok virág…Aztán jött az ihlet és a szép végeredmény!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük