penthouse nappali
Nappali,  Ötletvadász

Penthouse nappali – Ötletvadász sorozat 1.

A most induló Ötletvadász sorozatban mindig olyan enteriőröket vagy dekorációkat fogok bemutatni, amik a lakberendezés szempontjából valami különleges és frappáns ötletet vagy kivitelezést tartalmaznak. Olyan finom részletekre hívom fel a figyelmet, amellyeket ellesve a saját otthonod szépítésére használhatsz fel. Elsőként egy nagyvonalúan berendezett Penthouse nappali ötletét fogom megmutatni. Ez a szoba rengeteg látványos elemet tartogat, amit Te is biztosan szeretni fogsz majd!

 

A Pinterest oldalam egyik legnépszerűbb fotója ez a Penthouse nappali. A penthouse lakások különlegessége a többirányba néző helyiségek és a lakás alapterületét megközelítő méretű panorámás teraszok. Engem azért ragadott meg annyira ez a nappali, mert modern, minimalista és otthonos hangulatú egyszerre. A helyiség összhatása igazán részletgazdag és fényűző.

Nézd meg részletesen a szoba berendezését és lesd el a jó ötleteket! Még több érdekes és hasznos cikkeket olvashatsz a nappali berendezéséről itt.

  

 

 

Penthouse nappali ötletvadász lakberendezés

 

 

 

 

Látvány

Látványos részletekben nincs hiány! A hatalmas nyílászárókon keresztül gyönyörű kilátás nyílik a városra, a méretes terasz pedig igazán hívogató egy kis délutáni sziesztára. A belső tér látványeleme mindenképpen a médiafal az óriási beépített tévével és a látványkandallóval.

 

Burkolatok

A sok világos kőburkolat fényűzővé teszi ezt a nappalit, amit a sötétbarna fa felületek tesznek otthonosabbá (ezért került a magasfényű járólapra a finom puha szőnyeg is). Az egész médiafal egy beugróban van, amit alulról az alcsony kőszegély keretez. A beugróból kiemelkedik a kőborítású tévéfülke és látványkandalló egysége, amit egy keskeny kődekor díszít. A médiafal két oldalán a háttérvilágítással rendelkező beépített polcok szintén ötletes megoldások.

 

Dekoráció

A sokféle látványos építészeti elem mellé nem is kell igazán sok egyéb dekoráció. A polcokon modern üveg, kerámia tárgyak és az erkélyajtó előtti nagyméretű váza már elég a letisztult, de otthonos hatás eléréséhez.

 

Világítás

A mennyezeti gipszkarton világításnak két fő változata tarjedt el: az egyiknél a helyiség méretéhez igazodó gipszkartonból készített lámpatest függeszkedik a mennyezethez, a másik változatnál az egész mennyezet van gipszkartonnal burkolva, amiből bizonyos méretű kivágásokon keresztül érkezik az indirekt megvilágítás. A gipszkarton használata  a mennyezeten igazán látványos és nem túl költséges megoldás. A most bemutatott Penthouse nappali mennyezetén a téglalap alakú kivágásokban hangulatvilágítás kap helyet, a beépített spot lámpákon keresztül pedig irányított, direkt fényt kap a nappali.

 

Színek

Krémszínű, bézs, barna, fehér. Tipikusan a minimalista stílus kedvenc színei. Ezek a színek egyszerre elegánsak és melegséget árasztó színek is. És persze ne feledkezzünk meg a fotó üde kékjeiről (tévé és a panoráma), amitől nem lesz unalmas az összhatás.

 

Az Ötletvadász sorozat első Penthouse nappali enteriőr fotójából nekem legjobban a kőburkolatok tetszettek, ahogy ötletesen kombinálták a melegséget árasztó elemekkel, mint a látványkandalló és a beépített polc. Ha észrevettél még valami frappáns megoldást a Penthouse nappali képén, akkor ne habozz, írd meg bátran kommentben. Az inspiráló ötleteket pedig oszd meg barátaiddal és ismerőseiddel is!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük