őszi dekoráció
Dekoráció, diy ötletek

Őszi dekoráció egy séta emlékeiből

Te is szoktál séta közben leveleket és terméseket gyűjtögetni a gyerekekkel? Akkor végre felhasználhatod a begyűjtött kincseket ebben a dekoratív őszi koszorúban. Nem igényel különösebb nekikészülést, nagyobb gyerekek akár saját maguk is elkészíthetik. Nézd meg a lépésről-lépésre videót, aztán irány az erdő! Kellemes délutáni elfoglaltság lesz, majd meglátod.

A séta közben összegyűjtött makk terméseket egy saját készítésű fonott koszorúra kell ragasztani, amit aztán asztali dekorációnak, ajtókoszorúnak vagy kreatív fali dísznek lehet használni. Egyszerűen elkészíthető a videó és a részletes leírás alapján, ráadásul pénztárcakímélő, hiszen az erdőben a lábunk előtt hever a sok kiváló alapanyag, amivel elkészíthető ez az őszi dekoráció.

 

őszi dekoráció szükséges eszközök

 

 

 

 

 • 20-30 hajlékony faág
 • 20-25 makk termés
 • olló
 • sárga, piros, bronz akril festék
 • ecset
 • ragasztó
 • damil vagy szalag a felfüggesztéshez

 

diy őszi dekoráció

 

 

 

 

Az ajtódísz alapjául szolgáló koszorúhoz hajlékony faág szükséges, mint amilyen a fűzfaág. Amikor begyűjtjük az ágakat, akkor vékonyabb, maximum ceruza vastagságú részeket válogassunk össze. Ha túl vastag, akkor kevésbé hajlik és eltörhet a fonás közben.

Hajlítsunk egy kört az első faágból önmagával összefonva, majd egyesével fonjuk körbe ez a kört a többi ággal. Folyamatosan igazgassuk a kört, nem baj, ha kezdetben inkább tojás alakú. Ahol keskenyebbnek érezzük a koszorút onnan indítsuk a következő faág fonását.

A különböző méretű makk terméseket akril festékkel fessük le két rétegben. A rétegek között hagyjunk 1 óra száradási időt. Használjunk fényes és matt akril festéket, hogy még különlegesebbé tegyük az őszi dekoráció megjelenését. Amikor megszáradt a második festék réteg is, akkor egyesével ragasszuk fel a fonott faág koszorúra a bronz, piros és narancs színű makk terméseket. Ha szeretnénk ajtóra vagy falra felfüggeszteni, akkor damillal vagy színes szalaggal kössük át a koszorút. (További hasznos ismereteket az akril festés témában itt találsz)

 

őszi dekoráció ötletek

 

 

 

 

 • A leggyorsabban úgy lehet a faágakról leszedni a leveleket, ha az ágak vékony felétől visszafelé hozzuk a tenyerünket és lemorzsoljuk a leveleket.
 • A makk terméseket festés előtt portalanítsuk, a felső kupacsokat pedig ragasszuk oda a makkhoz, nehogy utólag essenek le.
 • Festéskor műanyag felületen dolgozzunk, mert ha a festett makk a papírhoz ér, könnyen hozzátapadhat, amivel megsérthetjük a festés felületét.
 • A koszorú alap egyenetlen felszínén nehezebben ragadnak oda a termések, ezért sűrűbb textúrájú ragasztót válasszunk pl. palmatex vagy melegragasztó (a pillanatragasztó nekem nem vált be)

 

 

Az Őszi dekoráció lépésről-lépésre videója

 


 

 

 

Egyszerűnek tűnik és tényleg az! Ha tetszett a videó, készítsd el te is a koszorút és küldj róla fotót nekem az info@kezmuvesotthon.hu címre! Még több nagyszerű csináld magad ötletet találhatsz a Pinterest oldalamon.

 

Egy hozzászólás

 • Nati

  Sziasztok! A minap sétálgattam a barátnőmmel a Normafán és gyűjtöttünk az őszi asztali dekorációnkhoz kellékeket! Nagyon ízléses ez a dekoráció és gondoltam rá, hogy megcsinálom! Így, hogy még videó is van hozzá, nagyon remélem, hogy sikerül majd! 🙂 A frissen vásárolt asztalomon jól fog mutatni (http://www.riodesign.hu/asztalok-szekek/luna-asztal) pedig biztosan jól mutat majd! 🙂 Köszönöm az ötletet! 🙂

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük