ikea 2016 katalógus
Dekoráció, diy ötletek,  Konyha

Meríts inspiráló ötleteket az IKEA 2016-os katalógusából!

Biztosan vannak kedvenc bútoraid és dekorációs tárgyaid, amit kinéztél már magadnak az IKEA-ban. Végiglapoztad már az új katalógust? Megmutatom a 10 kedvenc lakberendezési tárgyat és ötletet az IKEA 2016 -os katalógusából, ami számomra inspirálóan hat. Nézd végig a listát és szavazz a kedvencedre!

Ha rajongsz a skandináv stílusért, akkor már biztosan tüzetesen végigböngészted az új IKEA 2016 -os katalógust és tele vagy ötletekkel. Ha viszont nem a kedvenced ez a letisztult, egyszerűséget sugárzó stílus, akkor is érdemes végiglapozni, mert számos praktikus megoldást találhatsz benne. Lássuk az újdonságok és régi kedvencek közül egy csokorra valót!

 

IKEA 2016 katalógus ötlet

IKEA 2016 inspiráló ötletei:

1. Arany ragasztószalag

Egyszerűen és gyorsan újjá varázsolható bármelyik helyiség, ha bevetjük ezt az ötletet és színes vagy arany öntapadós szalaggal néhány csíkot ragasztunk a falra (merészebbek a csíkok vonalát követve végig a bútorok – hűtő – mentén) Konyhában természetesen csak akkor lesz tartós, ha üveglappal lefedjük, vagy olyan falszakaszt díszítünk vele, ahol kevés szennyeződés éri.

(A Washi tape túl vékony, kifejezetten ragasztószalagot én nem találtam arany színben a neten, ezért szerintem öntapadós tapétából, tükörfóliából lehetne ilyen csíkokat kivágni és felragasztani)

2. Szekrényből ülőpad

A bútorok nagyon sokoldalúak, a konyhabútor egyik szekrényéből ötletes ülőpad készülhet. Ehhez a lábakat és a tetejére egy puha ülőpárnát kell csak rátenni (azért, hogy jobban viselje a ráülő emberek súlyát nem árt, ha van benne 1-2 függőleges osztás, ami a merevítést adja majd a tárolópadnak).

3. Fali mindenes

Az IKEA 2016 -os katalógusában egy étkező asztal mellé helyezték el ezt a fém tartót, ám én egyből a stílusosabb mosogatóeszköz tartót láttam meg benne. Hiába a mosogatógép, azért mindig akad olyasmi, amit kézzel kell elmosni, ezért továbbra sem száműzhetőek a kézi mosogatás kellékei. A beépíthető mosogatószer adagoló csinos megoldás, de a való életben a szivacs attól még ott van minden mosogatómedence mellett (kivéve ahol a magazin fotózás miatt egy stylist eltette onnan)

4. Rózsaszín asztalka

Filigrán és rózsaszín, nagyon bájos ez az asztalka a fali polcaival együtt. Az újdonságok közül az egyik kedvencem, bár nyilvánvalúan inkább szingli nőknek szánták, mint iskolásoknak.

5. Helytakarékos pelenkázó komód

A legjobb megoldás, amit pelenkázó komódok közül valaha láttam! Sose tetszett a “szekrény mögött hézag”-os komódok, oldalról pelenkázni pedig igazi cirkuszi mutatvány. Ennél a helytakarékos kivitelnél ha már nincs rá szükség, összecsukható a felső pelenkázó lap. Ha nem lenne elég hely a szobában a komódra, akkor a legolcsóbb és legegyszerűbb változat a merev pelenkázó lap, amit a kiságy tetejére lehet tenni!

 

IKEA 2016 katalógus ötletek

 

6. Konyhapult az ablak alatt

Kicsi konyhában, ahol minden centi számít igazán jól jöhet még egy méter szabad pultfelület. Az ablak alatt elhelyezett radiátor miatt veszi látszó konyhafelületet ötletesen kihasználhatjuk, ha oda keskenyített pultot tervezünk. Figyeljünk rá, hogy a radiátornak ki kell vágni egy szellőző rést, hogy szabadon áramolhasson a meleg levegő.

7. Az a bosszantó konyhaablak

Ha nincs ablak a konyhában, az a baj. Ha van, akkor viszont mindig rossz helyen. Amikor éppen a sarokba kerül és akadályozza a felső szekrények elhelyezését, akkor jól jöhet ez az ötlet, ami az IKEA 2016 -os katalógusában is megtalálható. Nem nyitott polcokkal zárják le a konyhaszekrényt, hanem praktikus fűszernövény vagy virágtartó dobja fel az ablak előtti zúgot.

8. A tökéletlenség szépsége

Van amikor már elég a sok tökéletes tárgyból és beleszeretünk egy girbe-gurba üvegvázába

9. Szakácskönyv helye(tt)

Haladni kell a korral, ma már tableten olvassuk a receptet, aminek jár az ötletes tartóállvány. A falra akasztva vagy a konyhapultra téve roppant hasznos és ötletes lakberendezési tárgy.

10. Apokaliptikus lámpa

Így nézne ki a világ, ha felrobbanna. Nagyon szellemes megoldás, ez a gömb függő lámpa, ami felkapcsoláskor kinyílik és a falra vetíti különleges fényjátékát.

 

Kreatív részletek, inspiráló megoldások és különleges dekorációs tárgyak. Ezek mind-mind körbevesznek minket, újságokban, kirakatokban, az utcán sétálva. Csak észre kell őket venni és felhasználni az ötletet otthonunk szépítésére. Neked melyik praktikus részlet tetszett a legjobban az új IKEA 2016 -os katalógusból?

 

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük