Mandala üvegfestés ötletek
Dekoráció, diy ötletek

Mandala üvegfestés – Így készült a 3 féle minta

Amikor az élet kihívásokat görget eléd és szeretnél valahogy túllendülni a holtponton, akkor néha szükséged lehet külső segítségre, iránymutatásra. Szükségem volt valamire, ami segít szem előtt tartani a céljaimat, ezért született az üveg mandala készítés ötlete. Tudtam, hogy a mandala üvegfestés segíteni fog! Sőt, egyből 3 félét is festettem. Nézd meg, hogy milyen szuper hangulatot adnak, ahogyan a fény átjárja őket!

Mindig is tetszettek a mandalák, szeretem a szimmetrikus, harmonikus tárgyakat. Üveglapra festettem 3 témában, amire éppen szükség volt:

 1. Egészség: idén sajnos a családban nagy próbatételeket kaptunk a betegségek miatt. Édesanyámnak készítettem ezért az egészség mandalát, hogy a konyhában jövet-menet sikerüljön tudatosítani magában az egészséghez vezető utat.
 2. Karrier: ez a mandala lóg a műhelyem ablakában, hogy emlékeztessen, mindig tegyem meg a következő lépést a céljaim eléréséhez és hogy segítsen megtalálni a jó utat.
 3. Lelki béke: midig jól jön, ha tiszta fejjel és nyugodt lélekkel éljük napjainkat. A megbékélés, lelki béke mandala segít nekem, hogy háborgó lelkem lecsendesítsem és a feladataimra tudjak koncentrálni.

Előkészületek

Utánaolvastam a formáknak, színeknek és nekiláttam a tervezésnek. Választhattam volna internetről is mintát, de egyik se volt az igazi… Sokat, nagyon sokat terveztem és rajzoltam, mire végleges formát öltött előttem a mandalám. A szabályos formákat kiszerkesztettem körzővel és vonalzóval.

Mandala üvegfestés

Részletesen elterveztem, hogy melyik mandala milyen színeket tartalmaz majd. A kiosztás menet közben formálódott… De ne rohanjunk előre ennyire.

A papíron megrajzolt mintát az üveglap alá tettem és kontúrozóval lassan átrajzoltam. Száradás után az apró hibákat kijavítottam és egy külön üveglapon kikevertem a festék árnyalatokat. Imádom az átmenetes színeket használni az üvegfestés során, de kivételesen most tiszta színekkel töltöttem ki a kontúrozott formákat.

Ezek a színeket használtam, melynek a jelentése a következő:

Fehér: nyugalom, méregtelenítés

Zöld: gyógyulás, egyensúly, regeneráció

Világoszöld: újjászületés, érzelmi feszültség ellen

Sárga: fantázia, intelligencia, serkenti a munkakedvet

Narancs: életöröm, elfogadás

Piros: szeretet, eltaszítja az ártó energiákat

Díszítés

Fonalból készítettem az akasztóját és a díszbojtokat is, amit színes gyöngyökkel dobtam fel. Az ablakba lógatva gyönyörűen csillog, ahogyan a nap átsüt rajta és a padlón vagy a falakon megjelenik a színes árnyéka – az valami mesés!

Készítsd el magadnak Te is saját mandaláid! Ha segítség kell, írj bátran.

Ha tetszett nézd meg a többi festett üveg dekorációmat is a galériában!

2 hozzászólás

  • Noémi

   Kedves Kata!
   Az üveg körben rézszalaggal van bevonva, ehhez lett hozzáforrasztva a fém kampó. Hobby boltokban árulnak olyan üveglapot, ami már így elő van készítve vagy az üveglap ki van fúrva és azon át lehet felfüggeszteni. Jó alkotást kívánok! Noémi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük