Mandala üvegfestés ötletek
Dekoráció, diy ötletek

Mandala üvegfestés – Így készült a 3 féle minta

Amikor az élet kihívásokat görget eléd és szeretnél valahogy túllendülni a holtponton, akkor néha szükséged lehet külső segítségre, iránymutatásra. Szükségem volt valamire, ami segít szem előtt tartani a céljaimat, ezért született az üveg mandala készítés ötlete. Tudtam, hogy a mandala üvegfestés segíteni fog! Sőt, egyből 3 félét is festettem. Nézd meg, hogy milyen szuper hangulatot adnak, ahogyan a fény átjárja őket!

Mindig is tetszettek a mandalák, szeretem a szimmetrikus, harmonikus tárgyakat. Üveglapra festettem 3 témában, amire éppen szükség volt:

  1. Egészség: idén sajnos a családban nagy próbatételeket kaptunk a betegségek miatt. Édesanyámnak készítettem ezért az egészség mandalát, hogy a konyhában jövet-menet sikerüljön tudatosítani magában az egészséghez vezető utat.
  2. Karrier: ez a mandala lóg a műhelyem ablakában, hogy emlékeztessen, mindig tegyem meg a következő lépést a céljaim eléréséhez és hogy segítsen megtalálni a jó utat.
  3. Lelki béke: midig jól jön, ha tiszta fejjel és nyugodt lélekkel éljük napjainkat. A megbékélés, lelki béke mandala segít nekem, hogy háborgó lelkem lecsendesítsem és a feladataimra tudjak koncentrálni.

Előkészületek

Utánaolvastam a formáknak, színeknek és nekiláttam a tervezésnek. Választhattam volna internetről is mintát, de egyik se volt az igazi… Sokat, nagyon sokat terveztem és rajzoltam, mire végleges formát öltött előttem a mandalám. A szabályos formákat kiszerkesztettem körzővel és vonalzóval.

Mandala üvegfestés

Részletesen elterveztem, hogy melyik mandala milyen színeket tartalmaz majd. A kiosztás menet közben formálódott… De ne rohanjunk előre ennyire.

A papíron megrajzolt mintát az üveglap alá tettem és kontúrozóval lassan átrajzoltam. Száradás után az apró hibákat kijavítottam és egy külön üveglapon kikevertem a festék árnyalatokat. Imádom az átmenetes színeket használni az üvegfestés során, de kivételesen most tiszta színekkel töltöttem ki a kontúrozott formákat.

Ezek a színeket használtam, melynek a jelentése a következő:

Fehér: nyugalom, méregtelenítés

Zöld: gyógyulás, egyensúly, regeneráció

Világoszöld: újjászületés, érzelmi feszültség ellen

Sárga: fantázia, intelligencia, serkenti a munkakedvet

Narancs: életöröm, elfogadás

Piros: szeretet, eltaszítja az ártó energiákat

Díszítés

Fonalból készítettem az akasztóját és a díszbojtokat is, amit színes gyöngyökkel dobtam fel. Az ablakba lógatva gyönyörűen csillog, ahogyan a nap átsüt rajta és a padlón vagy a falakon megjelenik a színes árnyéka – az valami mesés!

Készítsd el magadnak Te is saját mandaláid! Ha segítség kell, írj bátran.

Ha tetszett nézd meg a többi festett üveg dekorációmat is a galériában!

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.