játékkonyha olcsón házilag
Dekoráció, diy ötletek,  Gyerekszoba

A legegyszerűbb játékkonyha – Csináld magad!

Lehet venni csillogó-villogó műanyag játékkonyhát vagy csinos fából készült kis konyhát, ha viszont takarékoskodni kell a hellyel és pénzzel akkor a kisebb, saját készítésű változat lesz a megoldás. Megmutatom hogyan alakítottam át egy használaton kívüli éjjeliszekrényt szuper játékká. Olcsó és egyszerű bútorátalakítás következik!

A gyerekek imádják utánozni a felnőtteket és szerepjátékok formájában eljátszani a mindennapi tevékenységeket. Nem csak kislányok, de kisfiúk is szívesen játszanak főzőcskézőset. A lassan 3 éves kisfiam újabban mindig tojással és kolbásszal kínált a játszótéri homokozóban, innen jött az ötletem, hogy meglepem egy játékkonyhával. Nem szerettem volna egy nagy helyet foglaló játékot venni, amire ha ráun, csak kerülgetni fogjuk, így jött az ötlet, hogy újrahasznosítok egy bútort. Így lett vidám játékkonyha a régi éjjeliszekrényből.

Az éjjeliszekrény fiókjában elférnek a konyhai eszközök, a nyitott polcra pedig a bevásárolt holmikat lehet pakolni. Masszív, strapabíró bútor, ami a játék hevében jól jön majd, ugyanakkor könnyű is, így egyik szobából a másikba is könnyen átvihető. Akár az igazi konyhába is oda lehet vinni és együtt főzni a gyerekkel…

Nagy változtatások helyett inkább a vidám dekorációk dobják fel ezt a szekrényt. A kihúzható fiók lapjába négy forgatható fogantyú van befúrva. A régi idők konyháját idéző piros szegélyeket akril festékkel festettem két rétegben. A többi dekorációt pedig dekorgumiból készítettem el. Egyszerű, gyors és mutatós átalakulás, ugye?

 

 

játékkonyha olcsón házilag

 

 

játékkonyha szükséges eszközök

 

 

 

  • átalakításra váró bútor: éjjeliszekrény
  • színes akril festékek, ecset
  • színes, öntapadós dekorgumi lapok
  • alkoholos filc
  • olló, sniccer
  • 4 db ajtógomb

 

 

játékkonyha házilag

 

 

 

 

Nem akartam beruházni komoly festékrendszerre, amivel laminált felületeket lehet lefesteni. Az alapozásra és a fedőfestésre akkor lett volna szükségem, ha az egész bútort más színűre akartam volna festeni. Én meghagytam az eredeti semleges bükk mintát és csak a bútor éleit festettem le piros akril festékkel.

A fedőlapon lévő négy főzőfelület korongját dekorgumiból vágtam ki, majd a koncentrikus köröket piros és fekete akrilfestékkel festettem rá. Száradás után lehúztam a védőréteget az öntapadós felületről és felragasztottam a helyére a főzőlapokat.

A zöldség és gyümölcs dekorációkat előre felrajzoltam a dekorgumi lapokra, körbevágtam és ahol kellett megfestettem vagy alkoholos filccel rárajzoltam a kiegészítő vonalakat. Száradás után az öntapadós felével felragasztottam a bútor oldalára.

 

dekorgumi játékkonyha

 

 

 

játékkonyha ötletek

 

 

 

 

  • A régi bútorfogantyút és az új gombokat (mivel pirosat épp nem lehetett kapni) azonos színűre festettem.
  • Dekorgumi helyett színes öntapadós fóliát is használhatsz, de a dekorgumi vastagságától tapinthatóak lesznek a zöldség-gyümölcs formák.
  • Öntapadós változat helyett a sima dekorgumi is jó lesz, de legyen kéznél kétoldalú ragasztó.
  • Nézd meg a korábbi cikkeket a dekorgumi dekorációkról!

 

Ha tetszett az átalakítás és kedvet kaptál Te is, akkor mutasd meg a Kézműves Otthon közösségének az elkészült játékkonyha fotóját! Csatlakozz hozzánk!

játékkonyha diy csináld magad

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük