furdoszoba variaciok
Fürdőszoba

Fürdőszoba variációk nőies kiegészítőkkel

 

Ugyanaz a fürdőszoba három eltérő hangulatban – csupán a berendezési tárgyak és a kiegészítők megváltoztatásával három teljesen új arculatot kapott egy semleges fürdőszoba. Igazi csajos jelleget csempésztem a helyiségekbe a nőies kellékek használatával, amit aztán polgári, romantikus és az eklektikus stílusjegyekkel tettem egyedivé. Nézd meg az átváltozásokat!


Gyakran lehet szükségünk egy olyan helyre a lakásban, ahová visszavonulhatunk kikapcsolódni. Egy budoár, ahol a választékosan berendezett térben pihenhetünk kicsit. Ezt a szerepet kapta az egyszerű, bézs színű fürdőszoba a dekorációktól mentes csempével és a kényelmes, nagy káddal. Olyan lakberendezési tárgyak közül válogattam, amik a nőiességet hangsúlyozzák. Ezeket a jellegzetes nőies jegyeket viselő elemeket azután virágokkal és kecses bútorokkal párosítottam össze. Azért, hogy stílusos és egyedi lehessen, háromféle megközelítésben állítottam össze a fürdőszoba variációk inspiráló hangulat-montázsait.

 

Polgári stílusban

A klasszikus lakberendezési stílusból merítkező polgári stílus az értékállóságon alapul. A polgári stílusban berendezett helyiségekbe míves, faragott és finoman megmunkált bútorok illenek. Olyanok, amik eleganciát sugároznak és a klasszikus formavilágot követik. Ebben az újragondolt fürdőszobában a bézs kárpitozású kecses támlájú szék és a fiókos komód testesíti meg ezt a hangulatot.

Dekorációnak aranykeretbe foglalt zöld növények kerültek, a bensőséges budoár jelleget pedig a perzsa szőnyeg adja. A többi kiegészítő finoman erősíti a polgári stílusjegyeket és egyedivé teszi a helyiséget.

Ez a fürdőszoba variácó az alap bézs árnyalatok mellett dióbarna, krém, halványzöld és arany színekből áll. A koptatott fa parketta burkolat és az egyszerű csempe mellé pasztell falszínt választottam, de ha valaki élénkebb hatást szeretne elérni, akkor erősebb falszínt vagy akár mintás tapéta is használhat.

 

polgári fürdőszoba variáció

 

 

Romantikus fürdőszoba variáció

Ebben a lakberendezési stílusban a rusztikusabb formavilág keveredik a természetes anyagok használatával. A montázsban felhasznált virágmotívumok és a lágy színek meghittebbé varázsolják a fürdőszobai hidegburkolatot. A minták lehetnek a csempe dekoron, a bordűrön vagy a kiegészítőkön, így mindig üde, virágos látvány fogad minket, ha belépünk a fürdőszobába. Nem szükséges a mennyezetig burkolni a fürdőszobát, a fennmaradó helyen a csempe fölött használhatunk mintás, strapapbíró fürdőszobába való tapétát is. A romantikus budoár hangulatot az öregített fa hajópadlóhoz passzoló rattan karosszékkel hangsúlyozhatjuk még jobban.

 

romantikus fürdőszoba variáció

 

 

Nagyvárosi eklektika

A következő fürdőszoba variáció az eklektikus stílust képviseli. Az elkészült montázsban a modern és a retro stíluselemek keveréke látható, látványos és finom, nőies részletekkel. Az összhang megteremtését az eltérő stílusú tárgyak használatakor a harmonikus színvilág kiválasztása segíti elő. A nőiességet a lágy pasztell színek adják, mint a krém, a rózsaszín vagy a fehér. Melléjük a divatos, erősebb lilás árnyalatok kerülnek kiegészítő színként.

Az eklektikus stílus modern jegyeit a csillogó fém anyagok, a formatervezett szaniterek és a nagyvárosi nőies kiegészítők jelenítik meg. A retro jellegzetességei pedig a fali poszteren és más hangulatelemeken köszönnek vissza. Az eklektika lehetővé teszi, hogy az eltérő korstílusok mellett a különböző anyagokat is kombináljuk, így a rusztikus fa padlóburkolat a műanyag próbababa és a fém kaspók is remekül megférnek egymás mellett.

A dekorációs elemek megfontolt választása nem könnyű feladat, hiszen egyszerűnek tűnhet eltérő stílusú tárgyakat összeválogatni, de mindig törekedjünk a harmóniára. Úgy vegyítsük az alap bútordarabokat és kiegészítőket, hogy látványos, ám mégis élhető és otthonos végeredményt kapjunk.

 

nőies fürdőszoba variációk

 

Inspirációnak válasszunk akár polgári, romanikus vagy eklektikus stílust, a berendezett fürdőszoba legyen összhangban egyéniségünkkel és a helyiség adottságaival. Nem kell az adott stílusba illeszkedő túl sok tárgyat, bútort felhalmozni, elég néhány darab, ezáltal jobban érvényesülnek majd a bútor szépségei. A szép miliőben pedig igazi öröm lesz a pihenés!

 

A fürdőszoba variációk képei egy nagyszerű montázskészítő oldal segítségével készültek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük