tetőtéri fürdőszoba berendezése
Fürdőszoba,  Ötletvadász

Tetőtéri fürdőszoba – Ötletvadász sorozat 2.

Az Ötletvadász sorozatban mindig olyan helyiségeket vagy dekorációkat mutatok be, amik a lakberendezés szempontjából valami különleges és egyedi ötletet vagy kivitelezést tartalmaznak. Olyan részletekre hívom fel a figyelmet, amelyeket ellesve a saját otthonod szépítésére használhatsz fel. Most egy tetőtéri fürdőszoba ötletes kialakítását fogom bemutatni. Ez a helyiség számos nagyvonalú elemet tartogat, ami Neked is biztosan tetszeni fog!

A tetőtéri fürdőszoba berendezése nagy kihívást jelenthet a hasznos alapterület szűkössége miatt. A térdfal magassága befolyásolja, hogy mennyire lehet hasznosítani a ferde tetősík alatti területeket. Egy méter alatti térdfal magasságnál inkább csak tároló funkciót szánjuk ezekre a falszakaszokra, magasabb térdfalnál már wc-t vagy fürdőkádat is rakhatunk a ferde tetősík alá (természetesen a lakók magasságához igazodva). Zuhanyfülkét és a mosdót, tükröt célszerű a tetőtéri fürdőszoba belső falai mentén tervezni. Illetve ha elég nagy a belmagasság, akkor a ferde tetősík felső, magasabb részéhez kapcsolni a zuhanyfülke oldalát.

 

Egyedi tetőtéri fürdőszoba

Az Ötletvadász sorozat mai fürdőszobája szerencsés adottságokkal rendelkezik a hasznos alapterületet illetően. A külső fal mentén kettős funkció látható: fürdőkád és zuhanyzó rész egyben, melynek paravánja a tetősíkhoz illeszkedik. A helyiség összehatása nagyon modern és hangulatos. Lássuk a részleteket és a kreatív megoldásokat! 

tetőtéri fürdőszoba lakberendezés ötletek

 
 
 
 

Látvány

A kép alapján ez a helyiség alapvetően férfias fürdőszobának tűnik az antracit szürke csempe és a női pipere kellékek hiánya miatt. Azonban a szép fa elemek és az égő gyertyák igazán barátságossá teszik ezt a fürdőt. A térdfal mögötti holttér helykihasználása okos megoldás, az így kialakított két falfülke praktikus a polcként szolgál.

Még több inspiráló fürdőszoba képet mutatok Neked itt a Pinterest oldalamon!

Burkolat

A falburkoló csempe keskeny, vízszintes mintázatú, amit a két falüreg hosszúkás és vízszintes kialakítása még jobban hangsúlyoz. Ebben az esetben a sok vízszintes vonal nem zavaró, mert látszik, hogy egyébként magas helyiségről van szó.
Az amúgy is kicsi tetőtéri fürdőszoba vízszintes csíkozását azonban kerüljük, inkább álló csempéket válasszunk, hogy függőlegesen optikailag megnöveljük a térérzetet.

Dekoráció

A gyertyák nagyon sokat dobnak ezen a fürdőn, de a leglátványosabb elem számomra a mosdótartó faoszlop! A széles fakorongok cikk-cakkos eltolása játékossá teszik a szigorú kőmosdót a szögletes csapteleppel.

Világítás

A tükör fölötti lámpa megvilágítása elég pontszerűnek tűnik, a felülről érkező fény helyett a két oldali megvilágítás szerencsésebb, különösen ha sminkelésről vagy borotválkozásról van szó. A széles épített kádperem alsó faberakásos része igazán hangulatos, a fa mintázatát pedig külön kiemeli a rejtett világítás.

Színek

A sötétszürke burkolatokhoz világos fa elemeket párosítottak, ezáltal a világos-sötét kontraszt és a hideg-meleg anyagok ellentéte is harmóniába került. Bátran használhatunk sötétebb színeket is tetőtéri fürdőszoba burkolására, különösen ha csak bizonyos falszakaszokat csempézünk és nem teljes falakat.

 

A tetőtéri fürdőszoba berendezése alapos tervezéssel látványos és nagyvonalú is lehet, ha kihasználjuk a helyiség adottságait. A ferde falak alá tárolót vagy kádat tehetünk és ne felejtsük ki az apró részleteket, amitől egyedi és hangulatos lesz. Ha fürdőszoba témában olvasnál még, akkor ezt ajánlom.

Nekem a kedvencem az egyedi mosdópult volt ebből a fürdőszobából. Téged mi ragadott meg a legjobban az Ötletvadász legújabb részéből? Írd meg bátran kommentben!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük