Őszi hangulat nappaliban
Dekoráció, diy ötletek,  Lakberendezés,  Nappali

Nappali őszi berendezése

Nem csak tavasszal lehet megújulni és felújításba fogni. Az év végi hajtás előtt is érdemes belefogni egy gyors nappali átalakításba, hogy az ünnepeket már az új külsejű szobában tölthessük. Ehhez nem feltétlenül szükséges falat festeni és burkolatot cserélni, pár egyszerűbb változtatás is elég, és a nappali új életre kel. Mutatok 10 tippet, amivel feldobhatod és őszies hangulatúvá teheted ezt a szobát.

  1. Rend a lelke mindennek: Elsőként kezdjünk egy őszi nagytakarítással. Válogassuk át a nappaliban tárolt holmikat, mindennek legyen meg a saját helye, a felesleges holmiktól szabaduljunk meg. Rakjunk rendet, induljon tiszta lappal a lakberendezés.
  2. Tárolás: Sokkal tágasabbnak látszik a szoba, ha nincs telezsúfolva nagy szekrényekkel. A nappali közösségi tér, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki mindent ott tárol. A természetes anyagok, mint a fa ládikák és vesszőkosarak az őszies berendezés alapelemei.
  3. Bútorok elrendezése: Ha van rá lehetőség, akkor nagy változást érhetünk el, ha a helyiségben lévő bútorokat áthelyezzük. A foteleket csoportosíthatjuk egymás mellett közelebb vagy egymással szemben a kanapé két oldalán. A szekrényben álló könyvek felkerülhetnek fali polcokra, amik így keretbe foglalják majd az ülőgarnitúrát.
  4. Textilek: A hideg őszi időben a legjobb egy meleg takaróba burkolózni. Egy puha takaró és pár díszpárna otthonos hangulatot hoz a borús estékre. Egy új szőnyeggel vagy függöny cseréjével tovább növelhetjük a hatást. Ha spórolni szeretnénk, akkor érdemes cserélhető huzatú párnákat venni, így a tél végével csak a huzatot kell lecserélni a tavaszi átalakításhoz.
  5. Színek: Használjunk földszíneket, merítsünk ihletet a természetből. Bátran variáljuk a sárgát, barnát, vöröset és ne csak pasztell árnyalatokat használjunk! Jöhetnek az élénk, mintás anyagok is.
  6. Növények: A bútorok és a kiegészítők színei mellé jól mutat majd egy-egy üde zöld folt a nappaliban. Virágos és levéldísznövényekkel hozhatjuk egyensúlyba az ősziesen berendezett enteriőrt.
  7. Illatok: A gyertya szinte kötelező hangulati eleme az őszi-téli időszaknak. Használjunk illóolajokat vagy válasszunk illatosított gyertyát.
  8. Fények: A direkt fények helyett fényerőszabályozós lámpát kapcsoljunk fel, ami a gyertyákkal együtt már elég fényt ad, és remek hangulatot nyújt majd a szobának. Az ünnepek felé közeledve pedig tegyünk fel a karácsonyi fényeket is.
  9. Dekoráció: A boltok és áruházak bőséges kínálattal rendelkeznek kerámia, textil és egyéb őszi dekorációkból. Költséghatékony megoldás viszont, ha növényi terméseket, leveleket gyűjtünk és ebből készítünk dekorációt. Például fenyődobozból koszorút, felfűzött levelekből girlandot vagy ajtódíszt. A színes szárított leveleket és terméseket tálba vagy vázába helyezve egyszerű hangulati elemeket hozhatunk létre.
  10. Közösség: Ha mindent megvalósítottunk szánjunk egy kis időt a pihenésre, játékra és beszélgetésre másokkal a megújult nappalinkban!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük