Húsvéti papírmozaik dekoráció

Nem bonyolult, nem kellenek extra hozzávalók, olcsó és mutatós húsvéti dekoráció következik, amit akár kisgyerekekkel is el lehet készíteni. Az ablakra rögzítve, amikor átsüt rajta a nap különleges fényjátékot ad, akár csak egy igazi üvegmozaik. Nézd meg a videót, hogyan készült!

Így készült a húsvéti dekoráció:

 

 

 

húsvéti dekoráció szükséges eszközök

 

 

 

  • áttetsző (transzparent) papírok többféle színben
  • vastagabb színespapír
  • iratlefűző fólia
  • papírragasztó stift
  • olló, szike/sniccer
  • ceruza, radír
  • kétoldalas ragasztó

 

húsvéti dekoráció házilag

 

 

 

 

Az egymás kezét fogó nyuszis húsvéti dekoráció úgy készült, hogy félbe hajtottam a vastag színes papírt és az egyik felére felrajzoltam a mintát. Ollóval körbevágtam a dupla papírt, vigyázva, hogy a kezeket és a lábakat ne vágjam ketté. Így kihajtva máris ott volt a két nyuszi.

Ezután felrajzoltam a belső vonalakat, amiket szikével vágtam ki a belső részből. Egyik kezemmel lefelé nyomtam a papírt, hogy nehogy elcsússzanak a rétegek és pontosan illeszkedjenek.

Amikor készen volt a két nyuszi kivágott kontúrja, akkor az átlátszó irattartó fóliát az összehajtott nyuszik közé tettem és körbevágtam. A fóliát kettéhajtva készen állt a mozaik alap a ragasztásra.

A transzparent papírokból 1 cm-es csíkokat vágtam, amiket aztán 1×1 cm-es négyzetekre vágtam fel. A fóliára a papírmozaik elemeket ragasztó stift segítségével rögzítettem, random módon elhelyezve a lapocskákat. Figyeltem arra, hogy ne maradjon ki befedetlen terület, ezért időnként a lámpafény felé tartottam és ahol kicsi rést láttam, leragasztottam egy színes négyzettel. A színek átfedése nagyon jól mutat megvilágítva, az erősebb színű papíroktól sem kell félni, nagyon jól néznek ki!

Amikor befejeztem a mozaiklapok ragasztását a ragasztó stifttel rögzítettem a fóliához a nyuszik kontúrját. Száradás után kétoldalas ragasztót tettem a fólia sima felére és így tettem fel az ablakra. A fóliáról az ünnep elmúltával könnyen lejön majd a ragasztó, ezért jövőre is újra díszítheti ez a húsvéti dekoráció az ablakot!

 

húsvéti dekoráció diy

 

 

 

 

  • Expressz ötlet: a húsvéti mintavilág egyszerűbb formáiból is elkészíthető, ha gyorsabban szeretnél végezni. Egy tojásforma kivágása, vagy egy répa már tényleg nem ördöngősség.
  • Üvegmozaik készítésekor már teszteltem, hogy miként változik a végeredmény attól függően, hogy milyen formájú mozaik lapokat használok. Próbáld ki te is háromszög és trapéz formákkal is!
  • Ha az ablakon kívülről is fontos, hogy jól mutasson, akkor ne feledd el duplán kivágni a formát és a másodikat a fólia hátoldalára is ragaszd fel. Ehhez akár eltérő színű papírokat is választhatsz, így más lesz kintről és más lesz bentről a végső látvány.

 

Érdekelne még több csináld magad dekoráció? Nézd meg a többi kreatív ötletet is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük