gyerekszoba dekoracio otletek
Gyerekszoba

Fejlesztő játék és gyerekszoba dekoráció egyben

Te is szereted a szép és hasznos ötleteket? A gyerekszobába én mindig igyekszem olyan tárgyakat, dekorációkat elhelyezni, amik nem csak feldobják a szoba hangulatát, de lehet velük játszani vagy valamilyen módon fejlesztik a gyerekek ügyességét, fantáziáját. Nézd meg milyen gyerekszoba dekorációkat készítettem, valósítsd meg Te is és játszatok otthon együtt!

Bútorok újrahasznosítva

A személyes kedvenceim a bútor átalakítások, de ilyen lehetőség csak ritkán adódik és különben sem cél telepakolni a gyerekszobát játéknak szánt bútorokkal. Viszont ha már kiselejteznek egy kisbútort, nem is lehetne jobb sorsa, mint újrafestve, felturbózva játszófelületként használni. Olyan kisbútorokat érdemes átalakítani, mint az éjjeli szekrény, hokedli, sámli, telefonos asztalka vagy például egy alacsony komód. Felülete lehet akár fa vagy laminált.

Innen pedig már szabadon szárnyalhat a képzeleted, hogy mivé alakítod. A fejlesztő játék lehet barkácsasztal kisfiúknak vagy konyha kislányoknak, esetleg bolt, babaház, zöldséges vagy éppen kisautó. De választhatod a népszerű készségfejlesztő asztalt is, ami csupa olyan feladatot tartogat, ami fejleszti a gyerek kézügyességét, gondolkodását.

 

sensory table fejleszto jatek

játékkonyha olcsón házilag

 

 

 

 

 

 

 

 

A „fejlesztő asztalka” lapját csiszolópapírral szálkamentesre csiszoltam és különféle érdekes alkatrészeket rögzítettem rá. A színes négyzetek belsejében forgatható fa korongok kaptak helyet, de maguk a fa négyzetek is levehetőek és variálhatók. Segítségükkel a kézügyesség, a színek és minták tanulhatók könnyedén. Az asztalkán van még hajlítható ajtópánt, tekergethető anyacsavar, csipeszrögzítő feladat, kapcsoló és mágnes is. A fiókban pedig lehetőség van a levehető alkatrészek tárolására.

Az éjjeliszekrényből készült konyha csodálatos átalakulásának részleteit olvasd el itt: Játékkonyha házilag.

 

Gyorsan elkészülő fejlesztő játék ötletek

Kisebb projektekhez az „okosító táblákat” ajánlanám. A táblák célja valamilyen téma megtanítása játékosan. Például az évszakok változása, az öltözködés, a hét napjai, a számok, színek, formák, állatok, növények stb. Használj mindig élénk színeket és jó ha van rajta valamilyen kézzel kitapintható rész, esetleg tologatható, tekerhető…így nem csak nézni lehet, de matatni is rajta.

fejleszto jatek gyerekszoba dekoracio

Ha ilyen játékok vannak a falon vagy a szekrényeken, akkor sokkal barátságosabb és vidámabb lesz a gyerekszoba. A fejlesztő játékok rögzítésénél érdemes úgy gondolkodni, hogy közben ne tedd tönkre vele se a falat, se a szekrényt. Ha a falra fel van fúrva egy parafatábla és arra rögzíted a játékot, az onnan bármikor levehető. Szekrényeknél inkább üvegre ragaszd kétoldalas ragasztóval, mert azon sem látszik meg, ha mégis leveszed.

Még ennél is egyszerűbb a dekorgumiból készülő gyerekszoba dekoráció.

 

Amire még vigyázz!

A fejlesztő játék legyen vandál biztos:) Ne legyen balesetveszélyes, kicsiknek apró, lenyelhető tárgyakat tartalmazó. Gondolj arra is, hogy ne essen szét, szakadjon szét már az első alkalom után (én tudom milyen az, ha hosszú órák eredményét teszik tönkre az apró gyerekkezek…) Használj strapabíró anyagokat: fát, erős műanyagot és rögzíts mindent erősen, ragasztóval, csavarral.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük