dolgozósarok nappali lakberendezés
Lakberendezés,  Nappali

Dolgozósarok a nappaliban – Ötletes megoldások

Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy egész helyiséget kinevezhessen dolgozónak. Gyakran kényszermegoldásként a dolgozósarok kiköltözik a nappaliba, az étkezőbe, közlekedő részekbe vagy akár a hálószobában kap helyet. Most azt az esetet mutatom be, amikor a nappaliba kell integrálni a dolgozósarkot. Ötletes megoldások következnek, hogy sikkes maradjon a nappali a plusz funkcióval is.

Pontosan azok az okok, amelyek az amerikai konyhás nappalit oly népszerűvé teszik, azok a tulajdonságok miatt lehet szerethető a dolgozósarok a nappaliban. Nyilván aki teljes nyugalomra vágyik és egész szobát követelő apparátussal dolgozik, annak szükséges egy saját dolgozószoba. Viszont aki szeret munka közben is jelen lenni a családi életben, mint ahogyan főzni is egy amerikai konyhás nappaliban, az megteheti stílusosan is.

A dolgozószoba nem is feltétlenül hiányzik annak, aki beéri egy laptopnyi felülettel vagy pár polc is elegendő a munkájához. Az internet és az okoskütyük világában parányi helyen is lehet munkafelületet kialakítani.

Az első képen egy modern létrapolchoz hasonló megoldás látszik pici asztallappal. A fotel egyszerre lehet a nappali ülőgarnitúra része és amikor szükséges dolgozószék is.

 

 

A második kép remek példája annak, hogyan lehet a nappali bútorhoz igazítani a dolgozósarkot. A polcrendszerek bővíthetősége lehetővé teszi, hogy odaülhess elé, ha dolgozni szeretnél, de ha nincs is éppen előtte egy szék önmagában is jól mutat a polcrész. A mappák és iratrendezők még beleolvadnak egy ilyen rendezett látványba, de a sokféle irodai eszközhöz már egy csinos tárolódoboz illik.

 

 

A következő kép szintén könyvespolcba integrált íróasztal, ám itt mégis nagyobb szerepet kap az irodai jelleg. A nyomtató a kihúzható polclapon nagyon praktikus megoldás, könnyen előhúzható és ha már nincs rá szükség, visszagördíthető. Az átlátszó dolgozószék nagyon légies, pont ilyen anyagok kellenek ahhoz, hogy a nappaliba észrevétlenül rejthesd el az íróasztalod.

Tipp: Ha a műanyag nem a kedvenced, akkor az ülőgarnitúra kárpitjával vagy kiegészítő textíliáival egyező anyaggal behúzott széket is használhatsz az egységes hangulat eléréséhez.

 

 

Ha még több szerepet szánsz az íróasztalnak, nem muszáj sarokba száműznöd a dolgozórészt. Ki is emelheted! Egy nem túl robosztus, filigrán asztal nem fog kilógni az összképből.

 

 

Az utolsó inspiráló fotó pedig azt az esetet mutatja be, amikor a nappaliban, de láthatatlanul akarod elrejteni a dolgozósarkot. Tökéletes megoldás ez akkor, ha sokféle papírral, könyvvel, egyébbel dolgozol, amit nap mint nap ki kell(ene) pakolni, majd visszatenni valahová. Egy beépített szekrénybe rejtett íróasztalnál nincs is szükség az állandó rendrakásra, egy mozdulattal elrejthető az „alkotói rend” a kíváncsi tekintetek elől. Egy ilyen rejtekhely alkalmas helyet adhat hobbisaroknak is, kézműveseknek, modellezőknek és nem túl koszolódó barkácsolóknak.

 

 

Neked melyik dolgozósarok tetszett a legjobban és melyiket tudnád elképzelni az otthonodban? Ha Te még jobb megoldást találtál a nappali és a dolgozó egységes hangulatának kialakításához oszd meg velünk. Küldd a fotót az info@kezmuvesotthon.hu címre, hagy legyünk büszkék rád!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük